T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Konya İl Sağlık Müdürlüğü Tuzlukçu Devlet Hastanesi

T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Konya İl Sağlık Müdürlüğü Tuzlukçu Devlet Hastanesi

Bebek Dostu Hastane ünvanı almak için denetimler tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 10/10/2018

Anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik sağlık bakanlığının çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti verilen hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 'Bebek Dostu' hastaneler programı başlatılmıştır. Doğum hizmeti verilen hastanelerde gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler 'Bebek Dostu Hastane' ünvanını almaktadır.

Hastanemizin'de bebek dostu Hastane olması için Konya İl sağlık Müdürlüğünce 25.09.2018 tarihinde ilk denetimi yapılmış olup, Sağlık Bakanlığı tarafından belgelendirilecektir. 2015 yılından bu yana tüm personele emzirme danışmanlığı eğitimi düzenli olarak yapılmaktadır.

Hastanemizin amacı tüm doğan bebeklerin anne sütü almasını ve bu sayede kendine güvenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamaktır.Ayrıca annelere verilen eğitimlerle sorunsuz bir emzirme dönemi sağlayarak anne bebek ilişkisini güçlendirmektir.

• bebekdostu0071.JPG
  • bebekdostu0041.JPG