"Afet Acil Durum" ve "KBRN" eğitimi gerçekleştirildi
19 Mart 2024

Konya Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü personellerince Hastane çalışanlarına yönelik olarak, Temel Afet Bilinci ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) eğitimi ile Yangın tatbikatı  yapıldı.

Eğitim Salonunda gerçekleştirilen eğitim Konya il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekibi Personelleri S. Aydın Üzümlü, şamil Günaydın ile Hakkı Benli tarafından yapıldı. Temel Afet Bilinci ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer)  eğitimi 3 Saat sürdü ve 33 Sağlık Personeli eğitime katıldı. Eğitimde temel amaç Personeli oluşabilecek Afetlere hazırlıklı olmasını sağlamak ve Afet ve yangın durumunda hastaların Tahliyelerinin kısa sürede yapılamasının sağlanmasında bilinçlendirme ve eğitilmesini sağlamıştır.

Hastane bahçesinde gerçekleştirilen Yangın söndürme Tatbikatına Tüm Personel katılıp, oluşturulan suni yangının nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak  gösterildi.